TERMENI SI CONDITII

1. Preambul

Site-ul www.pimcopy.com este proprietatea SC PIM COPY SRL, cu sediul social in Iasi, Sos. Stefan cel Mare si Sfant, Nr. 4, numar de ordine in Registrul Comertului: J22/1615/2014, C.U.I. 33719984.

Folosirea (vizitarea sau cumpararea produselor) acestui site, implica acceptarea termenilor si conditiilor cuprinse in acest document. Avand in vedere acestea si pentru folosirea, in cele mai bune conditii a site-ului www.pimcopy.com se recomanda citirea completa a documentului.

SC PIM COPY SRL isi asuma dreptul de a face modificari ale prevederilor ce urmeaza fara notificare. Cea mai recenta versiune a acestui document va fi publicata in cadrul acestei pagini in cazul in care va suferi modificari.

2. Elemente definitorii

Prin termenii utilizati in continuare intelegem:

Vanzator– societatea comerciala S.C. PIM COPY S.R.L., avand sediul social in Iasi, Sos. Stefan cel Mare si Sfant, Nr. 4, numar de ordine in Registrul Comertului: J22/1615/2014, cod unic de inregistrare fiscal 33719984.

​Cumparator– persoana fizica sau persoana juridica sau orice entitate juridica ce efectueaza o Comanda.

​Client– persoana fizica sau persoana juridica care are sau primeste acces la Continut.

​Bunuri si Servicii– orice produs sau serviciu, inclusiv acele documente si servicii mentionate in Comanda, care urmeaza sa fie furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

Comanda– un document electronic ce intervine intre Vanzator si Cumparator prin intermediul caruia Vanzatorul isi da acordul de livrare a Bunurilor si Serviciilor, iar Cumparatorul este de acord cu primirea Bunurilor si a Serviciilor si cu plata acestora.

Specificatii– toate caracteristicile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt prevazute in Comanda.

Utilizator– orice persoana fizica sau juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Site– domeniul pimcopy.com si subdomeniile acestuia.

Campanie– actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Cont– sectiune din Site ce este compusa dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre acesta si despre istoricul Cumparatorului in Site.

Continut:

 • toate informatiile (texte, imagini, multimedia etc) accesibile de pe Site care pot fi vizualizate, vizitate sau altfel accesate prin folosirea unui echipament electronic;

 • continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau prin orice alt mijloc de comunicare disponibil;

 • orice informatie transmisa prin orice mijloc de catre un angajat sau colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, mentionate sau nu de catre acesta;

 • informatii cu privire la Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada de timp;

 • date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia. Document – prezentele Termene si Conditii.

Newsletter– mijloc de informare, exclusiv electronic, prin posta electronica, asupra Bunurilor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

3. Documente contractuale

3.1. Prin lansarea unei comenzi (e-mail sau telefon) pe site-ul pimcopy.com, Cumparatorul este de acord cu modalitatea de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin intermediul careia Vanzatorul isi desfasoara operatiunile comerciale.

3.2. Notificarea pe care o primeste Cumparatorul, dupa ce efectueaza Comanda are rol informativ si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail).

3.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul are dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. In aceasta situatie, va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii.

3.4. In componenta comenzii vor intra documentele urmatoare, enumerate in ordinea importantei:

 • Comanda (datele necesare livrarii si facturarii produselor comandate), precum si conditiile sale specifice

 • Specificatiile Cumparatorului (daca este cazul)

 • Termeni si conditii

 

3.5. In cazul in care Vanzatorul si-a dat acordul vis-a-vis de comanda, a confirmat-o, acest lucru implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata in momentul in care exista o confirmare verbala (prin telefon) sau electronica (prin e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator si se comunica acestuia timpii de executie si livrare a produselor.

 

In niciun moment, o comanda ce nu este confirmata de catre Vanzator nu va fi considerata ca avand valoarea unui Contract. Prezentul Contract intra in vigoare doar in momentul in care Vanzatorul a confirmat Comanda. Confirmarea Comenzii se va face prin telefon sau prin e-mail. Termenii si conditiile generale de vanzare stau la baza Contractului incheiat.

4. Extinderea obligatiilor vanzatorului

Informatiile prezentate prin intermediul site-ului au caracter informativ, putand fi modificate de catre Vanzator, fara un anunt prealabil.

De asemenea, din motive ce tin de spatiu si de coerenta informatiei, descrierile anumitor produse/servicii pot fi incomplete, insa Vanzatorul face eforturi sa prezinte cele mai relevante informatii referitoare la acestea.

Comunicarea cu magazinul online se realizeaza prin intermediul modalitatilor mentionate in cadrul sectiunii Contact.

Pentru a proteja informatiile furnizate prin intermediul site-ului, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a cere utilizatorilor introducerea manuala a unor coduri de validare de tip captcha.

5. Cesionarea si subcontractarea

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru furnizarea anumitor Servicii ce vizeaza onorarea Comenzii (livrarea si facturarea serviciilor/produselor comandate), in acest caz nu este necesar acordul Cumparatorului. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

6. Transferul proprietatii

Transferul proprietatii asupra Bunurilor si Serviciilor are loc in momentul in care Cumparatorul realizeaza plata respectand indicatiile din comanda. In momentul in care produsele sunt livrate prin curier, agentul de livrari nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnarea de livrare, ci doar ulterior acesteia si dupa achitarea eventualei contravalori a produselor.

7. Politica de vanzari

7.1. Efectuarea unei comenzi ii este permisa oricarui Client/Cumparator. In cazul unor motive intemeiate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi, in situatia in care considera ca activitatea Clientului/Cumparatorului pe Site, conduita sau actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Vanzatorul. In situatiile mentionate, Clientul/Cumparatorul poate contacta Vanzatorul pentru a fi informat cu privire la motivele care au stat la baza masurilor mentionate anterior.

7.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza in mod direct sau prin modalitatile mentionate la sectiunea contact din Site.

7.3. SC PIM COPY SRL isi rezerva dreptul de a publica pe Site informatii referitoare la Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre aceasta intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

7.4. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt afisate in lei (RON) si includ T.V.A.

7.5. In cazul Bunurilor si/sau Serviciilor achitate prin ordin de plata sau prin plata directa in contul curent al Vanzatorului, livrarea acestora se va face dupa ce plata a fost confirmata.

7.6. Produsele afisate pe Site sunt supuse taxei pe valoare adaugata din Romania. Preturile pentru Bunurile si/sau Serviciile pot fi modificate.

7.7. Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor de pe Site (imagini, multimedia etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

8. Dreptul de proprietate intelectuala si industriala

8.1. Continutul Site-ului este proprietatea exclusiva a Vanzatorului, toate drepturile obtinute in acest sens, in mod direct sau indirect (prin intermediul unor licente de utilizare si/sau publicare), fiindu-i rezervate acestuia.

8.2. Continutul Site-ului nu poate fi reprodus, modificat, transferat, distribuit, republicat, copiat sau transmis in orice forma catre terte parti, incluzand forma electronica, fara permisiunea anterioara scrisa a Vanzatorului.

8.3. Vanzatorul are dreptul de a aduce modificari asupra Continutului si structurii Site-ului fara a fi nevoie de preaviz.

8.4. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a afisa pe Site, cu titlul de prezentare, imagini cu produsele realizate de catre acesta pornind de la grafica Cumparatorului.

8.5. Orice fel de Continut transmis catre Vanzator de catre Client/Cumparator prin orice forma de comunicare (electronica, telefonica etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului si/sau angajatului care a intermediat transferul de Continut.

8.6. Vanzatorul nu este responsabil pentru grafica trimisa de Client/Cumparator pentru realizarea Bunurilor si/sau Serviciilor. Raspunderea asupra imaginii(lor), conceptului (conceptelor) trimis(e) si a tuturor elementelor (grafice sau text) ce vor fi folosite in realizarea materialelor tipografice revine exclusiv Clientului/Cumparatorului. Cumparatorul este proprietarul imaginii(lor), conceptului (conceptelor) trimis(e) si si a tuturor elementelor (grafice sau text), el fiind cel care-si asuma raspunderea ca acestea sunt in conformitate cu legile, statuturile si ordonantele in vigoare, nu violeaza si nici nu au violat drepturile oricarei persoane fizice sau juridice.

9. Comanda

9.1. Clientul sau Cumparatorul poate plasa Comenzi pe Site prin adaugarea acestuia in cosul de cumparaturi. Daca Cumparatorul este de acord cu preturile Bunurilor si/sau Serviciilor si costurile aferente transportului acestora, anuntate pe Site, atunci poate sa introduca datele de livrare si de facturare, urmand sa fie directionat spre o pagina ce permite confirmarea Comenzii.

 

9.2. Adaugarea unui Bun si/sau Serviciu in cosul de cumparaturi, fara finalizarea Comenzii, nu reprezinta inregistrarea unei Comenzi.

 

9.3. In momentul in care Clientul/Cumparatorul doreste sa finalizeze Comanda, acesta va fi directionat spre pagina ce-i afiseaza toate Bunurile si/sau Serviciile selectate avand posibilitatea de a renunta la acele Bunuri si/sau Servicii pe care nu le mai doreste sau de a adauga specificatii suplimentare referitoare la acestea.

 

9.4. In niciun moment, o Comanda ce nu este confirmata de catre Vanzator nu va fi considerata ca avand valoarea unui Contract. Prezentul Contract intra in vigoare doar in momentul in care Vanzatorul a confirmat Comanda. Confirmarea Comenzii se va face prin telefon sau prin e-mail, dupa ce s-au parcurs anumiti pasi necesari realizarii Bunurilor si/sau Serviciilor (verificarea graficii oferite de catre Client/Cumparator, primirea BT-ului (bunului de tipar) din partea Clientului/Cumparatorului, trimiterea de catre Vanzator a unei facturi proforme, achitarea unui avans etc).

 

9.5. Clientul/Cumparatorul este cel care trebuie sa-si de-a acordul asupra graficii prin oferirea bunului de tipar. Vanzatorul nu este responsabil pentru eventualele greseli, grafice sau de text, din bunul de tipar, acestea intra in sarcina Clientului/Cumparatorului.

 

9.6. Vanzatorul poate anula Comanda plasata de catre Cumparator, fara nicio obligatie ulterioara a unei parti fata de cealalta in urmatoarele situatii:

 • neeachitarea sumei ce reprezinta avansul;

 • grafica trimisa de client pentru realizarea Bunurilor sau pentru oferirea de Servicii nu este conforma cu cerintele comunicate de catre Vanzator;

 • cumparatorul nu a oferit bunul de tipar;

 • vanzatorul nu poate respecta timpii de executie specificati de Cumparator;

 • datele furnizate de catre Client si/sau Cumparator sunt incorecte sau incomplete.

10. Raspundere

10.1. Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul, prin crearea si utilizarea Contului, isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de acces in Cont (user-ul si parola) si este responsabil de actiunile derulate prin intermediul Contului sau.

 

10.2. Prin crearea Contului, utilizarea Continutului sau plasarea Comenzilor, Clientul/Utilizatorul/Cumparatorul accepta in mod express si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului.

 

10.3. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se realizeaza in momentul bifarii checkbox-ului corespunzator din Site si/sau prin trimiterea unei Comenzii.

11. Confidentialitate

11.1. In conformitate cu Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si cu cerintele (GDPR) Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, SC PIM COPY SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de catre Client/Cumparator. Mai multe detali pot fi gasite in Politica de Confidentialitate.

Temeiul legal pentru prelucrarea datelor oferite voluntar prin completarea si trimiterea formularelor, prin completarea campurilor obligatorii pentru plasarea unei comenzi sau prin contactarea noastra in orice mod, temeiul legal este reprezentat de urmatoarele articole din Legea nr. 677/2001 si din din Regulamentul (UE) 679/2016:

 • „prelucrarea este necesara in vederea indeplinirii unei obligatii legale a operatorului” (art. 5 alin. 2 lit. (c) din Legea nr. 677/2001)

 • „prelucrarea este necesara in vederea indeplinirii unei obligatii legale care ii revine operatorului” (art. 6 alin. (1) lit. c din Regulamentul (UE) 679/2016)

 • „pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de incheierea unui contract” (art. 6 alin. (1) lit. b din Regulamentul (UE) 679/2016).

In ceea ce priveste datele pe care le colectam in mod automat prin folosirea de cookie-uri sau de tehnologii similare, temeiul pentru prelucrare este consimtamantul.

Odata cu accesarea site-ului, va rugam selectati optiunea preferata legata de cookies. Accesand LINK-ul aveti posibilitatea sa modificati oricand setarile cookie-urilor. Mai multe detalii despre politica de cookie-uri pot fi gasite in pagina Politica de cookie-uri.

 

11.2. Datele cu caracter personal pe care Clientul/Cumparatorul le furnizeaza sunt prelucrate in mod legal, echitabil si transparent fata de persoana vizata fiind limitate la ceea ce este necesar in raport cu scopurile in care sunt prelucrate, urmarind astfel sa reducem la minimum datele colectate.

Furnizarea datelor